Verbrede Zeedijk in Heist wordt positief onthaald: “Zegen voor de horeca”

Burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen) veegde vrijdagochtend persoonlijk de laatste restjes zand van het gloednieuwe stuk Zeedijk. © MM
Redactie KW

De horeca-uitbaters in Heist reageren opgelucht nu de verbrede Zeedijk officieel in gebruik is genomen.

Door de aanpassingswerken kunnen de cafés en restaurants eindelijk een terras in de zon plaatsen. In het verleden bleven de klanten – letterlijk – in de schaduw zitten. “Dit kan ons een omzetverhoging van veertig procent opleveren”, zegt Werner Vantorre van Coupe de Nice.

Burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen) veegde vrijdagochtend persoonlijk de laatste restjes zand van het gloednieuwe stuk Zeedijk tussen de Parkstraat en het Heldenplein. Met de aanpassingswerken, de dijk werd zes meter breder, komt het gemeentebestuur tegemoet aan de vraag van de lokale horeca-uitbaters. Zij vroegen al jaren om een bredere Zeedijk om hun terrassen in de zon te plaatsen. “Dit is een zeer belangrijke verandering voor Heist”, benadrukt Lippens. “De horecazaken zullen hier een groot voordeel uithalen.”

Alles bij elkaar werd 2.500 m² vloerplaten geïnstalleerd. Naast de ruimte voor de terrassen is er ook heel wat extra plaats voor wandelaars gecreëerd.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier