Velofollies officieel geopend: uitkijken naar Museeuw, Van Avermaet, Nys en Cancellara!

Redactie KW

Vrijdagmorgen werd in Xpo Kortrijk het officiële starthot gegeven van Velofollies, de gespecialiseerde beurs rond alles wat met fietsen te maken heeft. Gastland is Luxemburg.

Van 9.30 uur stonden tientallen bezoekers geduldig te wachten tot de ‘deuren’ officieel opengingen. “De beurs verwacht zo’n 40.000 toeschouwers op 3 dagen”, zegt organisator Pieter Desmet. Op de beurs staan 350 exposanten, verdeeld over 45.000 vierkante meter in 5 hallen.

Zaterdag en zondag zijn er praatcafés met onder meer José De Cauwer, Johan Museeuw en Lucien van Impe. Bij de signeersessies en de meet en greets vallen Sep Vanmarcke, Sven Nys, Johan Museeuw, Greg Van Avermaet, Jürgen Roelandts en Jelle Wallays te noteren. Een van de meest opgemerkte gasten wordt ongetwijfeld Fabian Cancellara. De Olympische kampioenzal op 21 januari aanwezig zijn om 11.15 en 14.15 uur voor een signeersessie en een terugblik op zijn carrière. Gastland dit jaar is Luxemburg. Ambassadeur Arlette Conzemius tekende present om de beurs officieel te helpen openen.

(PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier