Veldritorganisatoren Koksijde likken hun wonden na rampzalige zondag

Redactie KW

In Koksijde moest gisteren normaal gezien een wereldbekerwedstrijd veldrijden gekoerst worden, maar de weergoden beslisten daar anders over. Een dag later maakt Jan Deramoudt van de organisatie een stand van zaken op.

Eerst het goeie nieuws voor de vele duizenden veldritfans die zich al een toegangsticket hadden aangeschaft: die krijgen hun geld terug, al moeten ze daarvoor wel zelf de nodige stappen zetten.

“Het is voor ons nu volop dossiers samenstellen om de verzekering te kunnen aanspreken om een schadeloosstelling te verkrijgen”, aldus Jan Deramoudt. “Alle bederfelijke etenswaren die al klaarstonden in de vip- en KBC-tent werden vernietigd. Wat bruikbaar bleef in de KBC-tent werd geschonken aan een woonzorgcentrum. Niet-bruikbare voedingswaren zijn na controle door de voedselinspectie vernietigd.”

“Voor de junioren en U23 is een regeling voorzien om de renners te vergoeden”, vervolgt Jan. “Bij de dames en profs is dat een andere regeling, die valt onder de regels van de UCI. Intussen zijn onze medewerkers druk bezig het afgesloten parcours te ontmantelen.”

(EDK – Foto EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier