Veldbostocht als slot van wandelseizoen in Ardooie

De Spartastappers nodigen iedereen uit naar de Veldbostocht op zondag 17 oktober. © GF
Redactie KW

Op zaterdag 17 oktober zijn de Sparta-stappers aan hun laatste organisatie toe van dit werkjaar. Dan organiseren ze immers hun eerste Veldbostocht.

Wandelclub De Spartastappers is ontstaan uit een liefhebbersvoetbalclub op wijk De Kortekeer Koolskamp en De Kapelhoek Beveren. Ondertussen is het een succesrijke recreatieve wandelclub, aangesloten bij de overkoepelende federatie Aktivia.

Voorzitter Walter Demuynck vertelt: “We organiseerden in het verleden reeds de Sint-Antoniustocht. Maar die naam zorgde voor enige verwarring met een naburige vereniging uit Meulebeke. Vandaar dat we dit jaar op zaterdag 17 oktober uitpakken met onze eerste Veldbostocht. Hiervoor wordt ook de zuidhoek van onze gemeente aangedaan.”

“De wandeling start op ‘t Veld, ook vaak De Sneppe genoemd. Je kan starten tussen 7 uur en 15 uur. Inschrijving in de plaatselijke Vrije Basisschool. Er is keuze tussen tochten van 5 km, 10 km, 12 km, 15 km en 20 km. Alle tochten trekken door provinciaal domein ‘t Veld. Een ongerept natuurgebied van 55 hectaren. Door de vernieuwing ervan is er wel wat parkoersomleiding bij te pas gekomen. Maar het blijft genieten van de zuivere lucht”, verduidelijkt secretaris Carine Galle.

Hoeve Depoortere

De 5 km tocht is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met het gekende Veldkruis als keerpunt. Voor de langere afstanden wordt er een ommetje gemaakt tot aan de grens met Ingelmunster naar het diepvriesbedrijf Ardo dat het keerpunt is voor de 10 km en 12 km. De tocht gaat verder door de landelijke omgeving van de Roobeek naar de rustpost op hoeve Depoortere. Daar kan men genieten van een natje en een droogje.

Op de 15 en 20 km wordt de wijk De Tassche aangedaan. Op het laatstgenoemd traject komt men langs de korte tijd geleden afgebrande kerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen alvorens terug te keren naar de rustpost. En daarna opnieuw richting ‘t Veld lang de Ardoyevijvers, het Zeetje en het kasteeldomein. Om tenslotte in de Vrije Basisschool even na te genieten van een heerlijke namiddag.

(Jan David)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier