Veiling Vetten Os levert 5.630 euro op voor het Kinderkankerfonds in Rekkem

Hoogtepunt van de dag was de openbare verkoop per opbod van de ereprijzen en kampioenen. © CB
Redactie KW

Op de veemarkt van de LAR vond zondag voor de derde keer de grote prijskamp Vetten Os plaats. Veehouders uit het hele land kwamen met hun mooiste stieren en koeien van het witblauwras afgezakt naar de LAR.

Organisatoren Raf Lavaert en José Vercauteren willen met de prijskamp het Blanc Bleu-ras de waardering en het respect geven dat het verdient. Ze zagen dan ook tevreden hoe de Vetten Os ook dit jaar weer een schot in de roos was met meer dan 5.000 geïnteresseerden. In de grote feesttent schoven ‘s middags 1.130 eetlustigen aan tafel voor een mals stukje Blanc Bleu.

In de voormiddag was er de keuring van de 234 aanwezige dikbillen. Negen juryleden kozen op basis van kenmerken als schofthoogte, lengte, bespiering, beenwerk en slachtrijpheid de ereprijzen en de kampioenen van de LAR bij de vrouwelijke en de mannelijke runderen, de oudere runderen en de loten van drie stuks.

Hoogtepunt van de dag was de openbare verkoop per opbod van de ereprijzen en kampioenen. De aanwezigen zagen in een bomvolle veilinghal hoe Ludo Leys na een spannend potje bieden de vrouwelijke kampioene van de LAR mee naar Mechelen mocht nemen voor een recordbedrag van 19.100 euro. In totaal bracht de veiling 56.300 euro op, de organisatoren schenken 10% van dat bedrag aan het Kinderkankerfonds. De Rekkemse schlagerkoning Jens Deltour zorgde voor een feestelijke afsluiter van de prijskamp.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier