Veiling van exclusieve Mercedes in Knokke levert 1,2 miljoen euro op voor liefdadigheid

Redactie KW

Een Mercedes-Maybach G650 Landaulet, waarvan slechts 99 stuks gebouwd zijn, heeft vrijdagavond tijdens een veiling in Knokke 1,2 miljoen euro opgebracht. Dat is bijna dubbel zoveel als het bedrag waaraan de auto oorspronkelijk verkocht werd.

Het Duitse automerk schenkt de opbrengst volledig aan liefdadigheidsorganisatie ‘Laureus Sport for Good’ en veilinghuis Bonhams nam geen commissie op de verkoop.

Andere blikvangers tijdens de veiling waren onder andere een Ferrari 365 GTC Coupé uit 1968 die 700.000 euro (zonder commissie) opleverde, een Ferrari 365 GTB/4 ‘Daytona’ Berlinetta uit 1973 die voor 650.000 euro (zonder commissie) onder de hamer ging en een Jaguar XJ220 uit 1993 die voor 340.000 euro (zonder commissie) geveild werd. Voor een Aston Martin DB AR1 Roadster uit 2003 werd 200.000 euro geboden, maar dat bleek niet voldoende en de auto werd ingehouden.

Het veilinghuis toonde zich na afloop erg tevreden. “We hebben een fantastisch resultaat neergezet in een moeilijke markt. Volgend jaar zijn we er zeker opnieuw bij in Knokke“, aldus Gregory Tuytens, specialist motorcars Europe bij Bonhams.

De veiling vrijdag was onderdeel van de Zoute Grand Prix in Knokke, een oldtimer- en sportwagenevent dat nog tot en met zondag plaatsvindt in de mondaine badplaats. De organisatie mikt dit jaar op 200.000 bezoekers. Meer informatie over het evenement op www.zoutegrandprix.be.

In het kader van de Zoute Grand Prix was er in Heist ook de spectaculaire snelheidsproef Flying 1/4 Mile, zoals je kan zien in onderstaand filmpje.

(Belga/video JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=D8tzFw2rrtY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier