Veerle, nieuwe gastmama van KVK’er: “Hij zal het bij mij zeker even fijn hebben als thuis”

Veerle Verhoye neemt de jonge doelman in huis: "Ik zie het zitten, maar het bijzonderste is dat Marlon het ziet zitten" (Foto JVGK) © JVGK
Redactie KW

Vanaf 8 januari wordt Veerle Verhoye de nieuwe gastmama van Marlon Van Oost, doelman bij de jeugd van KV Kortrijk. “Het is een mooi Kerst- en Nieuwjaarsgeschenk geworden”, zegt zijn papa Stefan.

KVK-jeugdspeler Marlon Van Oost (16) was samen met zijn familie sinds enkele weken op zoek naar een nieuw gastgezin. Reden: zijn vorig gastgezin, de familie Fanny Leenknecht en Tom Planckaert, moest noodgedwongen afhaken wegens te druk werkschema en te weinig vrije tijd. “We hebben via de sociale media en de krant gastgezinnen gezocht, zonder resultaat. Voor de kerstvakantie ben ik gaan flyeren in de buurt van de terreinen van de Jeugdacademie van KV Kortrijk”, vertelt Stefan Van Oost.

Veerle Verhoye reageerde daarop. Zij woont dicht bij de sportvelden. Veerle (59) is alleenstaande en beroepshalve verpleegkundige in de afdeling psychiatrie van AZ Groeninge. “Ik heb wee dochters maar die zijn het huis uit. Ruimte heb ik dus genoeg. Mijn jongste dochter komt elke dag eten, dus gezond en vers koken, zoals Marlon het graag heeft, zal ook geen probleem zijn“, legt ze uit. “Sowieso ben ik overdag veel thuis omdat ik nachtwerk doe. Ik zie het zitten, maar het bijzonderste is dat Marlon het ziet zitten. Dat zal wel meevallen. Bij mij zal hij het even fijn hebben als thuis.”

Een warm hart

“We zijn beiden opgelucht dat het opgelost is. Het is een hele geruststelling voor hem”, reageert zijn vader Stefan. “Het is een mooi kerst- en nieuwjaarsgeschenk geworden. Marlon was net als wij een beetje zenuwachtig dat we maar geen gezin vonden.”

Marlon Van Oost. (Foto JVGK)
Marlon Van Oost. (Foto JVGK)© JVGK

Marlon, afkomstig van Tielt, is een sportieve leerling die een voetbalcarrière als doelman bij KV Kortrijk ambieert. Hij combineert die droom met zijn studies wetenschappen-wiskunde aan Rhizo campus Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen. Sinds vier jaar is hij aangesloten bij KV Kortrijk, momenteel is hij keeper bij de U17. Om dicht bij de trainingsvelden en zijn school te zijn, had hij in de week liefst een gastgezin in de buurt daarvan. Marlon heeft acht trainingen in de week waaronder twee keer fitness. Daarbovenop is er nog elke week een wedstrijd op zaterdag. “Als sporter heb ik ook nood aan rust en ontspanning. Daarom was een rustige familie met wat vrije tijd en die dit ook doet vanuit een warm hart, zeer welkom”, glimlacht hij.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier