Veerle Boone uit Rumbeke zet zich in voor de vluchtelingen in Duinkerke

Veerle in het vluchtelingenkamp in Duinkerke, ze probeert zoveel als mogelijk te helpen. (GF) © GF
Redactie KW

Geraakt door de miserie die de vele vluchtelingen kennen, zet Veerle Boone zich momenteel in voor het welzijn van de vluchtelingen in de verschillende kampen in Noord-Frankrijk.

Veerle Boone (52) uit Rumbek zet zich sinds enkele maanden in voor het lot van vele vluchtelingen en dan specifiek van diegene die momenteel in het noorden van Frankrijk verblijven, in de hoop om op een dag de overzet naar Engeland te maken. De omstandigheden zijn er erg beperkt, het terrein is ongeschikt en ondertussen zijn er al enkele ziektes uitgebroken en de vrees voor epidemieën is gegrond.

“Het lot van vluchtelingen heeft mij altijd diep geraakt, zeker toen ik zelf moeder werd. Je hele leven dat je hebt opgebouwd met je hebben en houden, je sociale contacten, niet wetende waar je terecht zal komen, moeten achterlaten is een onmenselijke opdracht en dat doet een moeder enkel als alle andere oplossingen uitgeput zijn. Daarnaast is er ook het besef dat er maar een gek moet opstaan om een burgeroorlog te ontketenen en dat het ook hier kan gebeuren. Op dat moment zal iedereen hier ook blij zijn als ze geholpen worden.”

Inzameling

“Toen deze zomer de eerste beelden ons bereikten van Lesbos in Griekenland, van in Servië, Hongarije, Oostenrijk, Duitsland en aan het Brussels commissariaat wou ik in actie schieten. Dus ging ik op zoek naar een manier. Op dat moment vond ik via Facebook een achternichtje van mij terug: Sofie Deblaere en haar man David Vermeersch, die even geraakt waren en een actie op touw hadden gezet voor het kamp in Calais. Ik heb me toen bij hen aangesloten en een grote inzameling bij mij thuis opgestart. Later hebben we onze activiteiten verlegd naar Duinkerke.”

“Ik heb me zelf voornamelijk ingezet met het inzamelen, sorteren en stockeren van goederen die nodig zijn in het kamp. Verder probeer ik zoveel mogelijk financiële middelen in te zamelen voor de keuken en voor de actie Oscar&Friends, ook opgezet door David. Daarbij halen ze de meest kwetsbare en zieke kinderen met hun ouders even uit hun natte koude tenten weg en kunnen ze op adem komen in een hotelkamer om te herstellen.”

Mensen kunnen steunen door contact op te nemen met Veerle via v.boone@telenet.be. Ze stuurt met plezier de mogelijkheden door.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier