Veerle Boone uit Rumbeke wint tiende Persprijs

24/06/16 om 18:45 - Bijgewerkt om 18:45

Vlak voor de officiële opening van de Batjes in Roeselare was er de uitreiking van de Persprijs. Die ging dit jaar naar Veerle Boone.

Veerle Boone uit Rumbeke wint tiende Persprijs

V.l.n.r Janwillem Van Maele, Tim Boury en Veerle Boone die uiteindelijk de meeste stemmen kreeg. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

Het is een traditie dat de Roeselaarse Perskring, de verzameling van Roeselaarse persmensen, bij de opening van de Batjes de Persprijs uitreikt. Dit jaar was dat niet anders. Daarbij waren er drie genomineerden: sterrenchef Tim Boury mikt in zijn nieuwe pand op een nog hoger culinair niveau, Janwillem Van Maele wil samen met Pelzen een gat in het Roeselaars cultuuraanbod vullen en Veerle Boone zet zich in voor de vluchtelingen.

De winnaar werd bepaald op basis van stemmen van het publiek en de persmensen zelf. Het werd spannend, maar uiteindelijk was het Veerle Boone die met de Persprijs, een kunstwerk van Els Coppens ging lopen. Veerle was jammer genoeg ziek, maar werd passend vervangen.

De uitreiking was meteen het sein voor de start van de Batjes én 't Vat van Rodenbach. De hele avond kun je nog op de Grote Markt terecht voor Rodenbach en heel wat sfeer. Nog tot en met maandagavond is er heel wat animatie in de stad en kun je 'batjes' doen in de verschillende winkels.

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!