Veel winnaars op Feest van Oostendse Sport

Zwemmer Sven Decaesstecker kreeg voor de derde maal de trofee van Beste Sportman. (Foto FRO)
Redactie KW

In de Mr. V-Arena werden vrijdagavond de jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt tijdens het Feest van de Sport.

Voor de 17de, en de vijfde opeenvolgende keer ging de trofee van Sportambassadeur van Oostende naar BC Oostende. De trofee van Life Achievement Award ging dit jaar naar Roland Vanleke, die vanaf 1975 de voorzitter en de drijvende kracht was achter het damesvoetbal, SK Opex Girls Oostende. SKOG speelde jarenlang in eerste nationale maar is vorig jaar ter ziele gegaan.

De avond werd geanimeerd met onder andere een optreden van turnclub Willen Is Kunnen Oostende. (Foto FRO)
De avond werd geanimeerd met onder andere een optreden van turnclub Willen Is Kunnen Oostende. (Foto FRO)

Sportfunctionaris Rik Boncquet, die met pensioen gaat, werd gevierd met een ereschaal. Hij zorgde voor de groei en bloei van het Oostends Loopcriterium en coördineerde tal van sportevenementen en schoolsportacties.

Er werden ook zes sportprijzen toegekend. Winnaars waren: KRNSO (jeugdsportploeg-roeien), Evi Milh (beloftevol meisje-gym), Michael Obasuyi (beloftevolle jongen-atletiek), Yannick Lefebvre (sportploeg-zeilen), Sandrine Tas (sportvrouw-skeeleren), Sven Decaestecker (sportman-zwemmen).

De avond werd geanimeerd met optredens van TC De Zeester en TC Willen Is Kunnen, cabaretier Jonathan Bockstael en circusartieste Rosa Tyyska. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier