Veel volk op zonnige Breughelkermis in Rekkem

Redactie KW

Dit weekend vond in Rekkem de jaarlijkse Breughelkermis plaats en dat al voor de 45ste keer. Door het mooie weer liep er heel wat volk in de Rekkemse straten

Het feestweekend werd op zaterdag geopend met de traditionele Breughelloop. De deelnemers konden kiezen tussen drie afstanden: 3 kilometer, 5 kilometer of 10 kilometer. Daarnaast was er in de feesttent ook de nodige ambiance. Op zondag werd de kermis dan officieel geopend in het bijzijn van burgemeester Martine Fournier en andere leden van het stadsbestuur. Er waren activiteiten in de straten en optredens aan de tent. Zo stonden onder andere de Ketnetband en Klaas Delrue op het podium.

“We kunnen tevreden zijn met de opkomst voor deze feesteditie. Het mooie weer heeft toch meegeholpen aan een succesvolle editie”, vertelt Hubert Cottenie, de voorzitter van het organiserende Breughelcomité. “Dit jaar stond in het teken van de 45ste verjaardag van de kermis, met heel wat herinneringen aan vorige edities. Zo werd de traditionele evocatie dit jaar vervangen door een tentoonstelling met foto’s en aandenkens van vorige evocaties.” Een van de mooiste momenten was ongetwijfeld de onthulling van het portret van dorpsfiguur Gilbert Accou, die eerder dit jaar overleed. Hij werd zo postuum geëerd voor zijn inzet bij het technische team van de kermis.

(BAR – foto BAR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier