Veel volk op ‘Winter Zennijs’ in Sint-Denijs

De vele aanwezigen waren vol lof over de vernieuwde aanpak. © GV
Redactie KW

De vernieuwde formule van ‘Winter Zennijs’ kon op heel wat publieke belangstelling rekenen.

Reeds enkele jaren organiseert het feestcomité van de Zwevegemse deelgemeente Sint-Denijs samen met de plaatselijke verenigingen, ‘Winter in Zennijs’. Daarmee willen ze op een feestelijke manier het nieuwe jaar verwelkomen. Deze feestelijke gebeurtenis kon ieder jaar op een ruime publieke belangstelling rekenen. De jongste jaren werd het echter in OC Ter Streye georganiseerd zodat het evenement veel van zijn charme verloor en bijgevolg het aantal aanwezigen fors terugliep.

Enige tijd terug kreeg men de vraag om de mooie hoeves in Sint-Denijs wat meer in het licht te zetten. Men nam die vraag nogal letterlijk en het feestcomité besloot om ‘Winter in Zennijs’ op een hoeve te organiseren en die dan sfeervol te verlichten. Zaterdagavond kwam de ‘Hoeve Ten Rooden Duifhuize’ in de Moenstraat, als eerste aan bod. Op het binnenterrein van de hoeve stond een aantal kraampjes opgesteld waar je allerhande drankjes en versnaperingen kon verkrijgen worden. De aangekondigde fakkeltocht werd vervangen door een soort ‘zaklampentocht’ wegens veiligheidsredenen.

Het feestcomité kreeg de medewerking van een 15-tal verenigingen om het geheel uit te werken. De vele aanwezigen waren dan ook vol lof over deze vernieuwde aanpak.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier