Veel volk in Romaanse kerk Ettelgem voor ‘groots’ opgevatte doopviering

Redactie KW

Zondagmorgen kreeg reus Athilo het doopsel toegediend in de Romaanse kerk van Ettelgem.

De reus werd op 27 september 2015 aan zijn dorpsgenoten voorgesteld tijdens de jaarlijkse kermis. Hij is het product van Kern Werkgroep Ettelgem. De leden werkten negen maanden aan de realisatie van hun reus. De hele constructie, het lichaam, de schoenen en kledij werden in het geheim gerealiseerd bij Arlette Ingelbrecht en Erik Desaeyer. “Een buurvrouw had zich al meerdere keren afgevraagd wat bij ons allemaal aan het gebeuren was”, lacht Arlette, die ook meter is van Athilo. “Ze zag elke woensdag veel volk bij ons aankloppen, telkens gepakt en gezakt met heel wat materiaal.”

Peter van reus Athilo is Jan Demarest die ook instond voor het ontwerp. “Ik ben getroffen door het hele gebeuren. Wat klein begonnen is, groeide uit tot een schitterend resultaat. Dat een gemeenschap als de onze nog zo samenhangt en zo enthousiast samenwerkt, is zeer zeldzaam.”

Pastoor Noë Clarysse kwam voor het doopsel naar de beschermde Romaanse kerk in de Oude Kerkstraat. Terwijl hij hoog boven de menigte stond, maakte hij van de gelegenheid om de aanwezigen van enig wijwater te voorzien. Tot grote hilariteit.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier