Veel minder zittingen in arbeidsrechtbanken van Roeselare en Veurne wegens personeelstekort

Redactie KW

De zittingen van de kamers R1, R3, R4 en R6 van de Arbeidsrechtbankafdeling Roeselare en kamer V7 in Veurne worden vanaf 1 januari tijdelijk stilgelegd.

“De huidige toestand inzake personeelsbezetting kan niet ontkend worden en biedt geen ruimte voor alternatieven”, meldt voorzitter Carine Saelaert van de Arbeidsrechtbank Gent vrijdag in een persbericht.

Vooral Roeselare getroffen

Het gaat om een beslissing van het directiecomité van de arbeidsrechtbank Gent. Door het aanhoudend tekort van magistraten en griffiers ziet de directie er zich toe genoodzaakt om begin januari enkele zittingen tijdelijk stil te leggen. Vooral de Roeselaarse afdeling van de Arbeidsrechtbank ziet enkele zittingen wegvallen. De kamers R1, R3 en R4, die betwistingen in verband met arbeidsovereenkomsten (arbeiders), arbeidsongevallen en sociale zekerheid behandelen, alsook kamer R8, rond sociale zekerheid, zullen dan geen zitting meer hebben. Ook de Veurnse afdeling ziet een zitting verdwijnen. De kamer V7, die collectieve schuldenregeling omvat, wordt er tijdelijk stilgelegd.

Als de arbeidsrechtbank Gent opnieuw voldoende mankracht krijgt, kan die tijdelijke maatregel worden herzien, zo meldt het persbericht nog.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier