Veel interesse voor nieuwe sociale verkaveling

Redactie KW

Een 40-tal geïnteresseerden woonden woensdagavond de infovergadering bij over de sociale verkaveling, die door De Mandel en de WVI zal gerealiseerd worden tussen de Woestenstraat (N8) en de Edmond Devloostraat, vlakbij het dorpscentrum van Oostvleteren.

Er komen tien sociale koopwoningen, tien sociale huurwoningen en twintig sociale kavels voor private bouw. De verkoop van de kavels en de start van de bouwwerken is voorzien in 2017, maar men kan zich nu al inschrijven op een wachtlijst. Vanuit het publiek kwamen vooral vragen naar het maximum inkomen dat men mag hebben om kandidaat-koper of -huurder te zijn.

Veel interesse voor nieuwe sociale verkaveling


Men moet er wel twintig jaar zelf blijven wonen, omdat men het huis of kavel onder de marktprijs gekocht heeft. Anders worden er boetes opgelegd wegens speculatie. Prijzen zijn nog niet gekend, maar men rekent op zowat 200.000 euro voor een koopwoning. Het wandelpad nabij het waterbekken (dat wordt uitgebreid), blijft behouden. Nu is tweerichtingsverkeer voorzien naar de N8 toe, maar de omwonenden zouden liever eenrichtingsverkeer zien naar de N8. De zaak zal nog besproken worden met het gemeentebestuur.

(AHP – foto repro RVL)