Veel belangstelling voor Kasteel Beauvoorde op z’n zondags

Zeevonk en Natuurpunt willen vermijden dat eikelmuisjes met uitsterven bedreigd worden. © MVO
Redactie KW

Zondag 25 september gonsde het van de bedrijvigheid rond het kasteel van Beauvoorde, want de hele omgeving stak in een feestelijk kleedje.

De feestelijke zondagnamiddag was een initiatief van het Regionaal Landschap IJzer & Polder, stad Veurne, Herita, provincie West-Vlaanderen en vele partners. Kort na de middag sijpelden de bezoekers geleidelijk aan binnen op het kasteeldomein. Liefhebbers konden niet alleen het kasteel bezoeken, maar ook kennismaken met typische streekproducten aan de kraampjes die staan opgesteld rond het kasteel.

Gezinnen met kinderen geraken niet voorbij de tent van Zeevonk en Natuurpunt waar ze ontdekken hoe zeldzaam en schattig eikelmuisjes zijn en wat er op het dagelijkse menu van de muizenfamilie staat. Ook bij Natuurwerkgroep De Kerkuil uit Veurne valt er heel wat op te steken over de natuur in eigen regio, met vooral het accent op de vogelpopulatie.

Wie de wijde omgeving wil verkennen, kon deelnemen aan een wandeltocht van 6 km, gekoppeld aan een quiz en kreeg als beloning een heerlijke fruitcocktail in de boomgaard. Op het einde van deze feestelijke namiddag werden manden met streekproducten als prijs verloot onder de deelnemers van de drie tochten.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier