Veegmachine van Clarebout Potatoes rukt voor het eerst uit in Nieuwkerke

Redactie KW

Voortaan zal het aardappelverwerkend bedrijf uit Nieuwkerke twee keer per maand de Seulestraat, vanaf de Markt tot en met de school, en een stuk van de bebouwde kom van de Heirweg, schoonvegen. Het doet dat op vraag van de buurtbewoners.

Na de grote bedrijfsbrand bij Clarebout Potatoes enkele maanden geleden, werd een werkgroep opgericht om de leefbaarheid in het kleine dorp in de Westhoek te garanderen. De oprichting was één van de voorwaarden voor het bedrijf om opnieuw operationeel te zijn nadat de productieruimte volledig werd verwoest – en intussen alweer heropgebouwd. De werkgroep, bestaande uit enkele buurtbewoners, een delegatie van Clarebout Potatoes en een afvaardiging van het gemeentebestuur, schoof het regelmatig opruimen van het wegdek – van aardappelsmurrie en dergelijke – als één van de eerste actiepunten naar voor.

De netheid langs de wegen – of het gebrek eraan – was immers al langer een doorn in het oog van de Nieuwkerkenaars. Voortaan zal het aardappelverwerkend bedrijf twee keer per maand met een veegmachine de straat, parkeerstroken en goten vegen in de Seulestraat vanaf de Markt tot en met de school en in het gedeelte van de bebouwde kom van de Heirweg. Tijdens de activiteit van de veegmachine geldt het stilstaan- en parkeerverbod in de voornoemde straten.

(MDN – Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier