Varkenshouder Els uit Schore brengt de burger bij de boer

Boerin Els Vermeulen, chef van de varkensstal, is de eerste Belgische boerin die een weeklang haar activiteiten deelt via een Nederlands-Belgische initiatief. (Foto LC)
Redactie KW

Els Vermeulen en haar man Filip Bonte runnen een boerderij in de Lekestraat. De voorbije week en nog tot maandag 7 december communiceert Els met burgers uit Vlaanderen en Nederland via sociale media. Als eerste Belgische vrouw geeft ze inkijk in haar stallen en in haar leven als boerin.

ElsVermeulen maakt deel uit van een Nederlands-Belgisch collectief dat onder de naam @Boerburgertweet op een open en eerlijke manier willen laten zien wat boeren doen op hun erf en in hun dagelijkse leven en werk. Met dit initiatief wil men mensen dichter bij de landbouwer brengen. @Boerburgertweet werd in augustus opgericht in Nederland en telt ruim 3.000 volgers op Twitter en bijna 4.000 likes op Facebook.

Voorheen twitterden al een akkerbouwer, een melkvee-, een schapen- en vleesveehouder, en een fruit- en bloembollenteler het reilen en zeilen in hun bedrijf. Door de diversiteit van boeren op @Boerburgertweet krijgen de mensen een mooi en realistisch beeld van de landbouwsector.

(Ludo Coulier)

Wie de exploten van Els Vermeulen wil volgen, kan terecht opwww.twitter.com/boerburgertweet enwww.facebook.com/boerburgertweet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier