Vandalen teisteren Frans-Arabische bunker in Oudekapelle

Foto ACK
Redactie KW

Naast verscheidene soorten tekeningen werd er op de muren van de Frans-Arabische bunker in Oudekapelle een hakenkruis gespoten. Verder werden ook honderd jaar oude Arabische inscripties met een soort verf beklad.

“Zondag ging ik op stap om een toer uit te stippelen”, vertelt Bart Castelein, van vzw De Boot. Hij organiseert fietstochten langs verscheidene oorlogsmonumenten. “Tot mijn grote verwondering kon ik zomaar de bunker binnenstappen. Nog groter was mijn verbazing toen ik opmerkte dat deze bunker ontsierd en onteerd was door vandalen, die naast verschillende andere tekeningen ook een hakenkruis gespoten hadden op de muren. Hiervoor gebruikten ze een soort autolak.”

De bunker is heel bijzonder in die zin dat de constructie, na de bouw door het Belgisch leger tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarschijnlijk tijdelijk is gebruikt door Arabische soldaten die deel uitmaakten van het Franse leger.

“Er zal in ieder geval een klacht worden ingediend tegen onbekenden”, zegt burgemeester Lies Laridon. Daarna zal een onderzoek volgen en hopelijk wordt de bunker nog voor het najaar, met de grote start van de herdenkingen, in ere hersteld.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier