Vandaag geen post in Ieperse regio door spontane werkonderbreking bij bpost

© Getty Images/iStockphoto
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Bij bpost in Ieper was er vanmorgen spontane werkonderbreking nadat de directie voorstelde om drie volledige diensten te schrappen.

De directie van bpost in Ieper en de vakbonden zijn al een maand aan het onderhandelen over een nieuwe reorganisatie van de werkregeling, de befaamde georoute. “Men wilde oorspronkelijk twee volle diensten van 7.36 uur en vier halve diensten schrappen, samen dus goed voor vier volle diensten, maar na onderhandelingen woensdagavond kwam er een voorstel op tafel voor het behoud van één van die vier diensten“, zeg Marc Allossery van ACV-Trascom West-Vlaanderen. “Wij en de andere vakbonden hebben dat gisterenavond meteen doorgebeld naar onze militanten, die het vanmorgen op hun beurt hebben doorgegeven aan het personeel. Zij waren niet tevreden met het voorstel en hebben spontaan het werk neergelegd. Het gaat dus niet om een stakingsactie, maar om een werkonderbreking.”

Morgen terug post

Doordat de werkonderbreking na 7 uur plaatsvond, konden de kranten wel nog bedeeld worden, maar de gewone post bleef vanmorgen in het sorteercentrum. “Dat betekent inderdaad dat er geen uitreiking was en dat de mensen uit de ruime regio van Ieper, dus ook onder andere Heuvelland en Zonnebeke, vanmorgen geen post hebben ontvangen“, legt Marc Allossery uit. “Vanaf 11.30 uur zijn de mensen weer aan de slag gegaan, maar de post van vandaag zal pas morgen rondgebracht worden.”

Ondertussen is er wel al een nieuw, voorlopig akkoord tussen de vakbonden en de directie. “Daarbij werd het voorstel van de reorganisatie volledig van tafel geveegd en zal men starten met een nieuw wit blad, om dan in het voorjaar 2018 met een nieuw voorstel te komen. Wij wachten dus af en ondertussen blijft de bestaande werkregeling behouden”, besluit Marc Allossery.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier