Vanavond in De Panne prijsuitreiking van de allerlaatste (?) West-Vlaamse Sportprijzen

02/03/16 om 06:34 - Bijgewerkt om 06:34

Op de provincie koesteren ze de stiekeme hoop dat er nog een editie volgt, maar normaliter worden vanavond 2 maart de allerlaatste West-Vlaamse Sportprijzen uitgereikt. Plaats van het gebeuren is Plopsaland De Panne. Onder de kandidaten weer heel wat bekende namen, op het podium onder meer ook Jacques Vermeire.

Vanavond in De Panne prijsuitreiking van de allerlaatste (?) West-Vlaamse Sportprijzen

De laureaten van 2014 krijgen straks opvolgers. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De provincies wordt de bevoegdheid sport ontnomen, waardoor West-Vlaamse Sportprijzen in de toekomst niet meer zullen kunnen georganiseerd worden. De provinciale sportdienst zette daarom nog maar eens een tandje bij en organiseert daarom een tentoonstelling met beelden van de laureaten uit de periode 1980-2015.

Het jongste anderhalf decennium is de prijsuitreiking ook uitgegroeid tot een heuse show, waarbij heel wat bekend volk - van Raf Coppens tot Guga Baul - de zaal aan het lachen bracht. Dit jaar komt onder meer Jacques Vermeire met humoristische kwinkslagen het publiek vermaken, er zijn ook nog heel wat andere (verrassings)acts.

De Sportman en Sportvrouw van 2014, Stoffel Vandoorne en Delfine Persoon, zijn ook dit jaar genomineerd en kunnen dus voor 2015 hun titel verlengen.

De Sportman en Sportvrouw van 2014, Stoffel Vandoorne en Delfine Persoon, zijn ook dit jaar genomineerd en kunnen dus voor 2015 hun titel verlengen. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Maar het draait natuurlijk vooral om de sporters zelf. Voor de sportman komen Philip Milanov, Stoffel Vandoorne en Marino Vanhoenacker in aanmerking, voor de sportvrouw zijn dat Delfine Persoon, Tessa Wullaert en Fanny Lecluyse. Maar de sterkte van deze West-Vlaamse Sportprijzen ligt ook in de nevencategorieën. Zo zijn er nog prijzen voor de sportploeg, belofte, minder bekende sport, sporter met een handicap, sportloopbaan en sportverdienste. Zo komen alle facetten van het sportgebeuren aan bod.

Alle genomineerden in de acht categorieën.

Alle genomineerden in de acht categorieën.

Verslag van dit gebeuren lees je vanavond hier op kw.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!