Vanaf nu ook echt logeren tussen de sprookjes van De Elfenkring in Wingene

Agnes Verleye op de benedenverdieping van het huisje. Hier zal ze binnenkort haar eerste gasten verwelkomen. © Foto LDW
Redactie KW

Al meer dan 30 jaar vertelt Agnes Verleye van De Elfenkring verhalen aan kinderen en volwassenen. Aan de workshops voor kinderen komt een einde, maar het verhaal van De Elfenkring is nog lang niet uitverteld: vanaf nu kan je er namelijk ook logeren. “Ik ga met veel enthousiasme dit nieuwe verhaal tegemoet”, vertelt Agnes.

Agnes Verleye (66) ging een jaar geleden met pensioen. “Maar ik ben geen zetelmens”, lacht ze. “Ik ging dus meteen op zoek naar iets nieuws. Al heel wat jaren organiseer ik workshops en vertel ik verhalen in een huisje. En ik wilde dat plekje niet laten verkommeren. Toen kwam het idee om er een natuurhuisje van te maken, waar mensen kunnen blijven logeren. Een idee dat al een tijdje aan het groeien was. Het werk met kinderen begon steeds zwaarder te worden, hoewel ik het altijd graag heb gedaan. Toen heb ik knopen doorgehakt.”

Huifkarrentocht

Agnes besloot om de workshops voor de kinderen stop te zetten. “Het is uiteraard moeilijk en jammer om iets op te geven dat je graag doet. Ik ben ook eerst gestart in De Elfenkring met de activiteiten voor de kinderen en pas later zijn die voor de volwassenen erbijgekomen. Toen ik de ouders van mijn beslissing op de hoogte bracht, kwamen er ook heel wat mooie antwoorden. Dat ze bij mij in goede handen zijn geweest en dat hun kinderen deugd hebben gehad van de momenten in De Elfenkring. Eind deze zomer organiseer ik wel nog de huifkarrentocht en straks volgt er voor de derde keer een kindermusical. In september ga ik van start met de repetities om dan met de kinderen in De Feniks op te treden.”

“Ik wil hier heel graag een stilteplek aanbieden, middenin de natuur”

Agnes moest op zoek naar een andere locatie voor de repetities, vermits haar vertelhuisje nu omgebouwd is tot een sprookjesachtige kamer. “Gelukkig was gemeente Wingene heel begripvol en kunnen we repeteren in De Schakel.”

Houtkachels

In januari ging Agnes van start met de verbouwingen aan haar vertelhuisje. “De gele muren kregen een neutraler kleurtje, ik heb alles zomers en gezellig, maar toch eenvoudig gemaakt. De sprookjesstijl is uiteraard gebleven, dat vond ik zelf heel belangrijk. De sfeer van De Elfenkring moet duidelijk voelbaar zijn. Ik heb heel veel zelf gedaan in het huisje. Vakmannen brachten onder andere een keukenblok en een badkamer aan, maar ik popelde om zelf aan de afwerking te beginnen. Zo kon ik er echt een stukje van mezelf insteken. Ik ben op zoek gegaan naar spulletjes die perfect passen in het huisje. Voor de liefhebbers zijn ook de houtkachels gebleven.”

“Wie dat wil, zal ook een verblijf kunnen combineren met een workshop”

“Ik hoop dat er mensen naar het huisje komen die op zoek zijn naar groen en rust. Ik wil hier heel graag een stilteplek aanbieden, middenin de natuur. Een plek om even tot jezelf te komen, om welke reden dan ook.”

Tekentherapie

De locatie van De Elfenkring leent zich ertoe om de rust op te zoeken. “Het is hier echt muisstil, met heel wat bossen in de buurt. Er is ook een grote tuin, waar straks nog een hangmat komt. Die kreeg ik onlangs van mijn kinderen cadeau. Wie dat wil, zal ook een verblijf kunnen combineren met een workshop. Dan denk ik bijvoorbeeld aan tekentherapie, bijvoorbeeld voor iemand die na een burn-out op zoek is naar een stille ruimte. Het is fijn om de mogelijkheid te kunnen bieden creatief bezig te zijn, of een stiltewandeling te gaan maken. Dingen waar ik zelf goed in kan begeleiden.”

Gevoel gevolgd

Straks start Agnes de workshops voor de volwassenen weer op. “Het is vier maanden stil geweest, door de verbouwing, maar beetje bij beetje gaat alles weer van start. De workshops zullen nog altijd in het huisje kunnen plaatsvinden, maar als het verhuurd is, verhuizen we gewoon naar mijn woonkamer. Ik kijk in elk geval uit naar dit nieuwe hoofdstuk. Ik heb echt mijn gevoel gevolgd en verheug me op gasten vanuit allerlei landen die op zoek gaan naar een meerwaarde in De Elfenkring. Het is natuurlijk allemaal heel nieuw en spannend, maar het kriebelt.”

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier