Van drie naar één sociale huisvestingsmaatschappij in Kortrijk

Drie Hofsteden wordt volop gerenoveerd. © GF
Redactie KW

In Kortrijk zijn Goedkope Woning, Eigen Haard is Goud Waard en Zuid-West-Vlaamse vandaag gefuseerd tot Wonen Regio Kortrijk.

De gesprekken tussen de drie sociale huisvestingsmaatschappijen liepen al een hele tijd. Op donderdag 29 juni vonden dan drie bijzondere algemene vergaderingen plaats die leidden tot de opstart van Wonen Regio Kortrijk.

2.528 woningen

De nieuwe sociale huisvestingsmaatschappij beheert in totaal 2.528 woningen in Groot-Kortrijk. Het grootste deel ligt in het centrum, in Bellegem en Kooigem heeft de SHM er nog geen. “In Kooigem heeft De Leie uit Wervik 17 sociale woningen, in Bellegem beheert Eigen Haard uit Zwevegem er 130. Het is onze bedoeling om ook die woningen over te nemen”, stelt schepen van Wonen Wout Maddens (Open VLD).

Met die 2.528 woningen is Wonen Regio Kortrijk de derde grootste sociale huisvestingsmaatschappij van West-Vlaanderen. “Goedkope Woning zette al een inhaalbeweging in wat betreft renovatie en het bouwen van nieuwe woningen, wij gaan verder op de ingeslagen weg”, stelt Maxim Veys, die verkozen werd tot voorzitter van de raad van bestuur. “Het gaat in totaal om 1.214 (ver)nieuwbouwwoningen.” Onder meer op Drie Hofsteden wordt volop vernieuwbouwd.

Nieuwe directeur

De zomer nog wordt een nieuwe directeur gezocht. Tot die wordt aangesteld is Ilse Piers, tot voor kort directeur van Goedkope Woning, de directeur ad interim. Met Dries Cuvelier en Geert Sustrone, directeur van respectievelijk Zuid-West-Vlaamse en Eigen Haard is Goud Waard, werd een opstapregeling getroffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier