Van condooms tot gratis drinkwater : Quality Label voor HeadQuarterz-festival

Lieven Vancoillie

Het HeadQuarterz-festival, de hoogmis van techno en house, krijgt het Quality Nights Label.

Op zaterdag 27 juni heeft op de site van de Debra-group (exportslachthuis, Hoogserleistraat) de tweede editie van het HeadQuarterz-festival plaats. “Er zijn tal van nieuwigheden op deze tweede editie”, zegt organisator Thomas De Roover.

“Vooreerst de datum die van augustus naar eind juni werd verschoven zodat iedereen die nog in het land is dit jonge festival kan ontdekken. Verder is er naast de techno, hard techno en house-stage, nog een vierde stage bijgekomen met een uitgebreide line-up aan nationale en internationale drum & bass-artiesten. Tot slot wordt er gezorgd voor party-bussen vanuit alle hoeken van het land voor een nog vlottere bereikbaarheid. Wie wil kan dit jaar ook zijn tentje opslaan op de gloednieuwe camping.”

Terrein midden het groen

“Heel wat andere elementen zijn wel gelijkaardig aan vorig jaar zoals de prachtige locatie: een terrein midden in het groen, tussen de bomen en langs het water, perfect aangeklede podia, goed gevulde bars en super vriendelijk personeel. Ook dit jaar krijgt HeadQuarterz weer het Quality Nights label waarbij ze voldoen aan alle 15 punten: van gratis drinkwater tot voorlichting, van condooms tot speciaal opgeleid personeel en nog veel meer. HeadQuarterz is daarmee één van de slechts twee Belgische festivals die aan alle sterren voldoen. Je kan er dus vanop aan dat je op HeadQuarterz een prachtige tijd zal kunnen beleven. En ook op muzikaal vlak werd aan alles en iedereen gedacht.”

https://www.youtube.com/watch?v=Pas755C37gs

“Voor elk wat wils dus om de hele dag volledig uit de bol te gaan. Bovendien zullen kosten noch moeite worden gespaard om het festival aan te kleden, zowel op het vlak van decoratie als visuals, licht- en geluid. Op verschillende podia komen er grote, gevestigde VJ’s. Voor de Inferno stage wordt dat Nanon Malika Maria, gekend voor haar duistere en uiterst creatieve beelden. Op de techno stage krijgt Bjorn Samson een plaatsje, hij werkt veel met video-mapping.”

Afterparty en parking

“Dit jaar is er opnieuw een afterparty voor wie er maar niet genoeg kan van krijgen. Die start om 2u. in Tielt op een nog onbekende locatie en je zal er zowel hard techno als drum ‘n’ bass voorgeschoteld krijgen. De prijs bedraagt 10? en er is een gratis shuttle dienst van en naar de party.” Nieuw dit jaar is dat iedereen kan blijven slapen op de goed uitgeruste camping die opent op zaterdag 27 juni om 11u. en sluit op zondag 28 juni om 13 uur. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier