Van boules, ijsjes en andere strandrecepten

11/08/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 10/08/17 om 12:44

Het zomerse strand genereert een exclusieve biotoop met eigen sport- en spelbeleving, (strand)mode en territoriumdrift. Maar ook de eetgewoontes tussen duin en vloedlijn is een studie waard. Kusterfgoed zette er haar tanden in. Het project 'Zoet, zout en zand' focust een grote vakantie lang op hoe die strandcultuur zich ook culinair ontwikkelde: van boules de berlin tot cabinebarbecues en hippe strandbars.

Net als de fortenbouw en de papieren bloemenverkoop horen de boterhammen met jam of perensiroop, de lauwe Cécémel, de drinkbus koude koffie, de boules de berlin en de druipende smeltijsjes voor velen tot het collectieve herinneringen van het naoorlogse strandleven.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!