Valentijnskoppelloop op de 40ste VAD-Sporta Parkloop in Dadizele

Het bestuur van VAD bokste een indrukwekkend jubileumprogramma in elkaar. © Foto Jan Stragier
Redactie KW

Gisteren stelde VAD Dadizele, wat staat voor Vrienden Atletiek Dadizele, het programma voor van wat een jubileumjaar moet worden. Op 1 februari viert de atletiekclub namelijk zijn 40ste verjaardag.

Heel de, die dertig activiteiten omvat zonder de wekelijkse trainingen en wedstrijden mee te tellen, staat in het teken van dat jubileum. Uiteraard staan de drie eigen organisaties met het paradepaardje, de Internationale VAD-Sporta Parkloop van 14 februari, de pistemeeting eind augustus en de stratenloop Dwars door Dadizele in september, daarin voorop. Maar er zijn ook heel wat activiteiten die exclusief naar de leden gericht zijn. De Parkloop krijgt trouwens een Valentijntintje, want er wordt precies omdat het Valentijn is die dag een ‘koppelloop’ in het programma ingeschreven.

“In gezinsverband aan sport doen”

VAD, met stichter-voorzitter Franck Bettens op kop, was altijd al trendsetter in de atletiek voor niet-aangeslotenen bij de Belgische Atletetiekbond, later de VAL. Hij werd ook medeoprichter en is nog altijd secretaris-generaal van de Vrije Sporters, die de clubs die aan recreatieve atletieksport doen verenigt en op elkaar afstemt inzake leeftijdscategorieën en afstanden.

“Het grote voordeel van onze aanpak bij VAD en de Vrije Sporters bestaat hierin dat in gezinsverband aan sport kan gedaan worden. Want in dezelfde namiddag kunnen zowel vader als moeder, maar ook de zonen en dochters hun atletiekding doen bij ons. En dat was compleet nieuw bij de oprichting ervan.”

Wie wil deelnemen aan de Valentijnskoppelloop doet er best aan nu al contact op te nemen met VAD via de website www.vriendenatletiekdadizele.be.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier