Vader van Björn Soenens overleden

Wijlen Emmanuel Soenens. © FODI
Redactie KW

Emmanuel Soenens, vader van Amerika-correspondent Björn Soenens, is overleden. Hij werd 79 jaar oud.

Emmanuel werd geboren op 23 juni 1938 en stapte op 12 mei 1962 in het huwelijksbootje met Rosa Verstraete. Hij was de vader van Jürgen (met Mieke Van Betsbrugge/Waregem) en Björn (met Emma Bruggeman/New York). Hij was de opa van Emilie, Gilles en Hannah.

Na zijn schooljaren werkte Emmanuel enkele jaren bij de firma Demets in Kachtem. In 1962 begon hij – samen met zijn broer Sylveer – als zelfstandige in centrale verwarming en sanitair. Vanaf 1974 ging Emmanuel alleen verder met de zaak, die nu is overgenomen door zoon Jurgen. Hij oefende dit beroep uit tot aan zijn pensioen.

Emmanuel was een verwoed lezer van politieke en historische boeken en was verslaafd aan nieuwsprogramma’s. Dat komt ook door zijn zoon Björn, die voor de VRT Amerika-correspondent is en eveneens voormalig hoofdredacteur is van Het Journaal.

Negen maanden geleden werd Emmanuel ziek. Hij was op weg naar genezing, maar op 17 mei werd hij geveld door een zware hersentrombose. Op zondag 27 mei – tien dagen later – overleed hij in de Sint-Jozefskliniek in Izegem in het bijzijn van zijn vrouw en twee zonen.

Het afscheidsmoment vond plaats op zaterdag 2 juni. Zoon Bjorn zal een deel van Emmanuels as in zijn woonplaats New York uitstrooien.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier