Vader uit Blankenberge kreeg nog geen teken van leven van vermiste Laura

06/02/15 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:25

Bron: Kw

"We hebben nog altijd geen teken van leven gehoord Van Laura", zegt Deborah Degreef uit Blankenberge, de levensgezellin van Kurt Vanoverberghe, de papa van het verdwenen meisje.

Vader uit Blankenberge kreeg nog geen teken van leven van vermiste Laura

Maandagochtend vertrok Laura Vanoverberghe (16) van bij haar moeder in het Oost-Vlaamse Evergem. Maar ze kwam nooit op school in Gent aan. "Er zijn vermoedens dat zij vanuit het Sint-Pietersstation naar Blankenberge gespoord is. Maar zekerheid hierover is er niet. wij hebben Laura alvast niet gezien", stelt Deborah.

Laura is de dochter van gescheiden ouders. Haar papa Kurt Vanoverberghe woont in Blankenberge en postte dinsdag een opsporingsbericht op Facebook. De Oost-Vlaamse politiezone Assenede-Evergem ondernam een zoekactie, maar dinsdag bestempelde het Gentse parket deze verdwijning als onvoldoende zorgwekkend om alle andere hulpdiensten in actie te doen schieten.

"Even moeilijk"

Laura had vorig weekend ruzie met haar moeder, die haar gsm afpakte. Ze liet maandagochtend in haar slaapkamer een briefje achter voor haar moeder, met de mededeling dat ze het even moeilijk had, moest nadenken, maar zou terugkeren naar huis.

Desondanks was papa Kurt Vanoverberghe zo ongerust dat hij meteen op Facebook een opsporingsbericht lanceerde, in plaats van de lokale politie te verwittigen.

Woensdagmorgen had Laura zich nog altijd niet aangemeld. Er wordt vermoed dat ze ondergedoken is bij Blankenbergse vrienden. Laura heeft contacten met het drugmilieu. "Ze is al diverse keren door de politie positief getest op drugs. Ze kent drugdealers en is al tegen de lamp gelopen, omdat zij klanten voor dealers ronselde", aldus Deborah Degreef.

(SVK)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!