Vader Giusepe voor Italië, zonen Flavio & Italo voor de Rode Duivels…

Voorlopig spelen ze bij de familie Pala nog België-Italië op Playstation. Papa Giuseppe probeert de kleine Vittorio nog te overtuigen om de kant van Italië te kiezen. Maar Flavio en Italo en mama Geneviève doen helemaal mee met de Rode Duivelsgekte. (Foto FP)
Redactie KW

Giuseppe Pala uit Jabbeke schaart zich vanavond achter zijn ploeg, Italië, maar zonen Flavio (4) en Italo (7) kiezen resoluut voor de Rode Duivels wanneer onze nationale ploeg de spits afbijt op het EK in Frankrijk.

De Italiaan Guiseppe Pala werd verliefd op de Vlaamse Geneviève Jacxens en belandde zo in Jabbeke. Samen hebben ze drie zonen : Vittorio (bijna 1), Flavio (4) en Italo (7).

“Jammer, maar mijn zonen zijn voor de Rode Duivels”

“Een beetje jammer is het wel, maar mijn twee oudste zonen zijn helemaal in de ban van de Rode Duivels”, lacht Giuseppe. “Van hun vriendjes op school horen ze natuurlijk niets anders. Dus het is niet helemaal onlogisch. Maar ik blijf een Italia-fan. Mijn favoriete speler is Daniele Di Rossi van AS Roma. Als echte Romein is dat natuurlijk mijn favoriete Italiaanse ploeg.”

“Mijn favoriete speler is Kevin De Bruyne. Kijk maar naar mijn truitje”, roept Italo. “Volgend jaar begin ik te voetballen bij KSV Jabbeke. Maar later ga ik ook bij de Rode Duivels spelen. Of bij Barcelona.”

Opblijven ?

De drukte van de grote EK-events laat Giuseppe wijselijk aan zich voorbij gaan. “Ik ga de match rustig thuis volgen”, zegt hij. En mogen Flavio en Italo opblijven om de Rode Duivels aan te moedigen ? “Voor een keer wel”, zegt Geneviève. “Ze mogen van mij één match live bekijken. Zelf lig ik niet echt wakker van voetbal. Maar deze match ga ik toch ook mee volgen.”

“De Belgen winnen met 3-1”, daar is Italo van overtuigd, maar papa denkt er anders over : “1-2 voor Italië”, hoopt Giuseppe.

(IN)