Vader en zoon Demeyere samen bij het Rode Kruis

Karel Demeyere, samen met zijn zoon Dominiek. © (Foto JS)
Redactie KW

Rode Kruis Moorslede bestaat 75 jaar en kan rekenen op de inzet van verschillende trouwe leden. Zo ook vader en zoon Demeyere die al veertig jaar actief zijn bij het Rode Kruis. Op zaterdag 3 februari wordt nabij De Bunder wat meer uitleg gegeven over de werking van de hulpverleningsorganisatie.

Samen met zijn broer Carlos sloot Dominiek Demeyere (57) zich in 1975 aan bij het Jeugd Rode Kruis. Vader Karel (87) en moeder Godelieve volgden hun voorbeeld en sloten zich aan bij de lokale afdeling. Godelieve kwam te overlijden en Carlos verliet het Rode Kruis, maar Dominiek en zijn vader bleven zich inzetten voor deze organisatie. Dominiek was er enkele jaren zelf even voorzitter. “De scheepsramp met de Herald of Free Enterprise in 1987 zal me altijd bijblijven. We dobberden met een bootje rond het scheepswrak”, aldus Karel. Ook langs het parcours van wielerwedstrijden en op evenementen hielp hij waar nodig. De voorbije jaren is Karel wegens zijn hoge leeftijd minder te zien op de verschillende posten waar het Rode Kruis actief is.

Cursussen

Twee weken geleden vaardigde het Rode Kruis, afdeling Moorslede de grootse groep vrijwilligers af voor de medische zorg tijdens het Belgisch kampioenschap veldrijden in Koksijde.

“Dat onze afdeling goed draait en heel wat van onze mensen ervoor kiezen om ook buiten de gemeentegrenzen werk te verrichten, heeft het Rode Kruis waarschijnlijk te danken aan mijn vader Karel.”

“De voorbije veertig jaar maakte hij iedereen warm om extra cursussen te volgen en de vleugels ook uit te slaan buiten de gemeente”, aldus Dominiek.

Onlangs werkten het Rode Kruis en de bibliotheek samen voor een cursus ‘reanimatie’.

Dat werd zo’n groot succes dat er binnenkort een nieuwe workshop volgt. “Spijtig genoeg is voor velen nog de drempel naar het Rode Kruis iets te groot. Binnen de organisatie kom je in een groter geheel, waar je nog meer mensen op de een of andere manier kan helpen”, legt Dominiek uit waarom geïnteresseerden zich moeten aansluiten bij de hulpverleningsorganisatie.

Demonstraties

Wie wil kennis maken met het Rode Kruis Moorslede kan dit op zaterdag 3 februari. Nabij GC De Bunder zullen de wagens van het Rode Kruis staan en tijdens verschillende demonstraties en via diverse cursussen zal er uitleg gegeven worden omtrent de werking van de hulpverleningsorganisatie.

Het verjaardagsfeest is toegankelijk voor iedereen.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier