Vader en zoon, allebei gek op voetbaltruitjes

12/06/16 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

Ook ten huize Steven De Maesschalck in de Izegemstraat in Ingelmunster wordt Vaderdag gevierd. Mét ontbijt op bed, want dan maakt zoon Alexander een vers eitje klaar voor zijn papa. Vader en zoon zijn allebei verslingerd aan voetbal. "Nu nog een truitje van de Rode Duivels kopen !", klinkt het in koor.

Vader en zoon, allebei gek op voetbaltruitjes

Zelfstandig tandtechnicus Steven (43) heeft niet enkel met zijn zoon Alexander (12), maar ook met dochter Michelle (9) een goede band. Steven en Alexander zijn al jaren samen lid van The Belgium Star Wars Fanclub TeeKay-421. Al 33 jaar heeft Steven een boontje voor Star Wars en al meerdere jaren is de zoon ook gebeten van diezelfde Star Wars-microbe. Maar niet enkel Star Wars zorgt voor een goede band tussen vader en zoon De Maesschalck. Beiden sparen ook nog truitjes van bekende voetballers uit heel de wereld, gaan samen maar het voetbal en sparen steentjes uit diverse landen.

Voetbaltruitjes

"Ruim 20 jaar geleden kreeg ik mijn eerste voetbaltruitje van FC Barcelona in mijn handen. Het begon met één en daarna kwamen er steeds meerdere bij. Hoeveel ik er nu al heb ? Och, ik kan er geen juist cijfer op kleven, maar het zijn er al tientallen. Ik heb geluk dat een klant uit Brussel vaak naar het buitenland trekt en dan brengt hij telkens een voetbalshirt mee. Op die manier hebben we al een mooie verzameling, met truitjes uit Congo, Spanje, Engeland, Guatemala, Japan, Nieuw-Zeeland... Sinds enkele jaren helpt Alexander meesparen. Ik kocht ooit een klein truitje van Club Brugge aan. Kleine jongens worden groot, nu kan hij daar niet meer in, maar het blijft wel in onze collectie zitten", lacht Steven, die ook het truitje toonde van Kevin De Bruyne van Manchester City toont.

Alexander is supporter van Club Brugge, Steven van SW Harelbeke. "Ik ga mee met Alexander wanneer er voetbal is in Brugge." Alexander knikt en voegt eraan toe : "Het is een goede papa." Momenteel bezit Steven nog geen truitje van de Rode Duivels, onze nationale voetbaltrots Als gewezen voorzitter van N-VA ligt dat misschien wat gevoelig. "Toch niet, we gaan er zeker ééntje kopen", zegt hij, terwijl hij kijkt in de richting van zijn zoon. Vader en zoon sparen ook steentjes uit diverse landen. Steentjes van aan de kust of vanop andere locaties. Ze liggen allemaal netjes opgeborgen in een vitrinekast.

Enorm leergierig

Heeft puber Alexander echt een goede band met zijn papa ? "Papa is een harde werker. Het is ook een grapjas. Hij is streng, maar rechtvaardig en soms wel eens veeleisend."

Steven vult aan : "Dat is wel eens nodig. Mijn zoon is enorm leergierig. Hij kijkt iedere dag naar het nieuws, want hij is graag van alles op de hoogte. Hij kan wel eens boos zijn, een eigen visie hebben, maar dat komt wel meer voor met beginnende pubers." Steven en Alexander zien elkaar vaak. "Ik ben zelfstandige. Ik breng de kinderen naar school en ga hen ook ophalen. Ik werk thuis, zodat ik mijn kinderen veel zie."

Viert de familie De Maesschalck Vaderdag ? "Samen met mijn zus breng ik mijn papa ontbijt op bed. En ik bak een vers eitje", glundert Alexander. "Qua cadeau knutselen we nog op school iets in elkaar." Papa Steven wordt wat emotioneel. "Ik kan niets weggooien. Alles wat de kinderen ooit voor mijn vrouw of ik maakten, zit veilig opgeborgen in dozen."

(Patrick D.)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!