Urban Move in Izegem lokt 3.000 deelnemers

Redactie KW

Lopen op het water. Zondagnamiddag was het bijna 1.500 lopers in Izegem gegund. Er lag een ponton over het buitenzwembad. Daarnaast konden ze tijdens de Urban Move ook onder meer de technische ruimte van het zwembad, het oude Strobbegebouw en de brandweerkazerne verkennen.

De start en aankomst van Izegems eerste urban run was het kasteelpark van het Blauwhuis. Bijna 1.500 lopers vertrokken er voor een tocht van 3, 5 of 10 kilometer door de straten en verschillende gebouwen. Daarnaast kozen nog eens 1.500 personen voor de urban walk, een wandeling van 7 kilometer, onder meer door het stadsmuseum Eperon d’Or.

De opbrengst van de Urban Move gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. Ondertussen keurde het schepencollege de organisatie van een tweede Urban Move volgend jaar al goed. “Dan gaan we op zoek naar andere gebouwen. Ook wie de eerste keer deel nam, zal er nieuwe dingen kunnen ontdekken. We gaan onder meer de samenwerking aangaan met private eigenaars”, vertelt Stijn Werbrouck van de Sportdienst.

De Urban Move verliep zonder incidenten. Zowel organisatie als deelnemers spreken van een geslaagd sportevenement.

(SD – foto SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier