Unizo pakt uit met Bellegem culinair

Sabine De Soete en Koen Vertriest van Unizo Bellegem. (Foto EDB)
Redactie KW

Unizo Bellegem wou tijdens het kermisweekend uitpakken met een activiteit die anders was dan de traditionele receptie. Zo kwam de middenstandsorganisatie op het idee voor ‘Bellegem Culinair’, dat op zondag 24 september voor het eerst georganiseerd wordt.

“Er zijn twee kermissen in Bellegem, in juli en in september. Naast een rommelmarkt op zondag wordt er naast de kermiskraampjes niets georganiseerd. Met Unizo Bellegem/Rollegem/Kooigem wilden we die kermis een beetje in ere herstellen”, aldus Koen Vertriest van Unizo Bellegem.

“We probeerden de laatste jaren een receptie te organiseren voor de zelfstandigen. Dit was een gematigd succes, maar we wilden wat meer volk op de Plaats krijgen. Aangezien eten altijd aanspreekt, speelden we met het idee om plaatselijke mensen te vragen om zich achter een activiteit te zetten. Op Bellegemplaats zullen ze koken en de mensen die zich inschreven kunnen proeven. Er wordt niets verkocht ter plaatse.”

Volzet

Bij Unizo had men nooit durven dromen dat dit zo’n succes zou worden. “Meer dan 200 mensen zijn ingeschreven voor de proevertjes, en we zitten hiermee al boven onze limiet”, pikt Sabine De Soete. “Er kan dus niet meer ter plaatse ingeschreven worden.”

Wijnhandel Amphora zal voor een drankje zorgen, Pleasure Foods biedt enkele hapjes aan, Slager Wils zorgt voor een vleesbereiding en Vishandel Dubrul voor een visbereiding. Patisserie Vandeweghe maakt een dessert klaar. Kookboetiek Dupont zorgt voor de materiële en logistieke ondersteuning en Unizo bevolkt een drankstand. “Het zijn allemaal handelaars uit Bellegem en Rollegem die kunnen tonen wat ze in hun mars hebben. Voor een organisatie als Unizo is dat natuurlijk ideaal”, aldus Koen Vertriest.

De organisatie hoopt dat ze alles in open lucht kan laten plaatsvinden. Er is een alternatief in geval van slecht weer. Op zondag 24 september is er van 7 uur tot 17 uur ook een rommelmarkt in Bellegem. Alle info hiervoor kan je krijgen bij daniel.callens@telenet.be.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier