Unizo Deerlijk organiseert op zondag 24 juni de jaarlijkse Midzomermarkt

De midzomermarkt is elk jaar een plaats voor ontmoeting en gezelligheid. (Foto MVD)
Redactie KW

De plaatselijke middenstandsorganisatie Unizo Deerlijk pakt op zondag 24 juni met de jaarlijkse Midzomermarkt uit. Het initiatief is aan de 26ste editie toe. Ook dit keer staan muziek en animatie centraal.

Handelaars, marktkramers en verenigingen bieden vanaf 14 uur hun waren aan in het centrum van de gemeente. “We proberen een gevarieerd aanbod te bieden”, verduidelijkt Louis Haerinck. “De toeschouwers kunnen gezellig kuieren in de verkeersvrije centrumstraten. Terrasjes, muziek en allerlei animatie moeten het straatbeeld omtoveren in een feestelijk en bruisend geheel.”

“De Midzomermarkt is al jaren de ideale plaats om de sociale contacten wat bij te schaven”

“De Midzomermarkt is de voorbije jaren uitgegroeid tot een feestelijk en familiaal gebeuren waar buren en vrienden elkaar tegen het lijf lopen. De sfeer wordt levendig gehouden dankzij de medewerking van verschillende plaatselijke sport- en socioculturele verenigingen. Met allerlei activiteiten en vooral veel drankstandjes proberen ze hun clubkas wat te spijzen. We hechten veel belang aan het animatiegedeelte. Ook dit jaar zijn we er in geslaagd om een mooie affiche samen te stellen.”

De Midzomermarkt start om 14 uur. Tussen de terrasjes van de plaatselijke cafés en de verenigingen is er van alles te beleven. Op het Neunkirchenplein wemelt het de hele namiddag van de activiteit en de muziek. Daar zijn optredens van Café des Sports, Neander (Marino Dendooven en Nikolaas Debusschere), The Broadcasters en The BumbleBeez. Er wordt afgesloten met beats van Bobalicious.

“Terrasjes, kraampjes, eettentjes, springkastelen… Het is allemaal aanwezig”, besluit Louis Haerinck. “De Midzomermarkt is al vele jaren een ideale plaats om de sociale contacten wat bij te schaven of om gewoon een glaasje te drinken. We rekenen op de medewerking van de weergoden zodat het alweer een topper wordt.” (DRD)

Info bij Louis Haerinck op 0476 21 98 98.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier