Uniforme terrassen op Verzetskaai in Kortrijk

De horeca-uitbaters van de Verzetskaai met enkele schepenen bij een modelterrasmeubel. © AXV
Axel Vandenheede

Zaterdag worden de verlaagde Leieboorden in Kortrijk officieel geopend. De horeca-uitbaters daar kiezen ervoor met uniforme terrassen uit te pakken.

Niet alleen de parasols zijn allemaal dezelfde – zoals op de Grote Markt – maar ook het meubilair. Begin deze maand kwamen de uitbaters op de Verzetskaai tot een compromis. “We zorgen ervoor dat de terrassen bij elkaar passen, terwijl elke zaak wel zijn eigen toets kan geven”, aldus de uitbaters.

Zitbanken

De parasols hebben een lichtgrijze kleur. Bedrukking op de stof is mogelijk. De tafels hebben een matwitte kleur. “Ze hebben bovendien een zelfstabiliserende functie”, aldus horecamanager Elke Vanderbeken. “Dat is ideaal voor de wat oneffen ondergrond aan de Leieboorden.”

“De tafels hebben een zelfstabiliserende functie” – Elke Vanderbeken

Per tafel worden standaard vier stoelen voorzien. Drie ervan zijn net als de tafel wit, de vierde zorgt voor een accent. Er zijn drie verschillende stoelen mogelijk, in verschillende tinten. “Op de Verzetskaai hebben de uitbaters ook de mogelijkheid om een extra zitbank in die tint te plaatsen aan hun gevel.”

Broelkaai volgt

De parasols op de Verzetskaai zijn al geplaatst. Op het meubilair is het nog even wachten: het is in productie. Verwacht wordt dat de tafels en stoelen begin mei geleverd worden. “De handelaars aan deze kant van de Leie investeren ruim 100.000 euro”, aldus schepen Wout Maddens.

Op de Broelkaai zijn er ook nog enkele horecazaken. Ook zij zullen hetzelfde meubilair aankopen. Ze krijgen daar wel vierkante parasols in plaats van ronde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier