Unieke lichtjesshow aan café De Voetballist in Roeselare

Kathy en Koen bij de vele trucks in de straat. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Honderden sfeervolle lichtjes zaterdagavond in de Vijfwegenstraat in Roeselare. Daar organiseerde café De Voetballist voor het eerst een lichtjesshow.

Een lichtjesshow is op zich niet nieuw en werd al in meerdere steden in Vlaanderen georganiseerd. Bij zo’n show verzamelen tientallen vrachtwagens, hoe meer ze blinken, hoe beter. “Mijn man is vrachtwagenchauffeur, waardoor we al verschillende keren zelf een lichtjesshow hebben bezocht”, vertelt Kathy Bertrem die samen met haar man Koen Casteele café De Voetballist in de Vijfwegenstraat uitbaat.

“Het leek ons leuk om zelf ook eens te doen en dus verzamelden we vandaag vanaf 16 uur een vijftigtal trucks in de Vijfwegenstraat. Een verzameling van vele lichtjes, meer dan de moeite om te bekijken en helemaal gratis. De lichtjes branden tot 21 uur, maar dan is het feest nog niet gedaan. Er is een verwarmde tent met optredens en een dj. De opbrengst schenken we aan een jong gezin waarbij hun kindje aan kanker lijdt.”

De Vijfwegenstraat is voor dit evenement nog afgezet tot zondagmiddag om 12 uur en dat van aan het café tot aan de Pieter de Coninckstraat.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier