Unieke gouden koets op straat uit steun voor kankerpatiënten in Zwevezele

Op zondag 4 oktober trok de Gouden Koets van de Heilige Sint-Aldegondis de straat op. © NS
Redactie KW

Op zondag 4 oktober trok de Gouden Koets van de Heilige Sint-Aldegondis de straat op. Het initiatief stond volledig in het teken van de vreselijke ziekte kanker.

Wie te maken krijgt met kanker heeft niet enkel af te rekenen met de lichamelijke gevolgen, maar wordt emontioneel door elkaar geschud. Op dat moment heeft de zieke mens steun en hulp nodig. De Confrérie Sint- Aldegondis uit Zwevezele wil deze mensen helpen en een antwoord geven op al hun vragen. Ze willen mensen samenbrengen die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben om zo samen te kunnen praten. Dat was de reden waarom de unieke Gouden Koets op straat kwam.

Zwevezeels Wereldwonder

De Gouden Wagen kreeg de naam van het Zwevezeels Wereldwonder. Op zondagmorgen werden de relieken van Sint- Aldegondis, die stierf aan de slepende ziekte kanker, op de tonen van de doedelzakmuziek uit de nok van het kerkdak naar beneden gelaten. Daarna werden de relieken overgebracht naar de Gouden Wagen, waarna men naar het cultureel centrum De Wissel vertrok. Daar vond de eucharistieviering plaats met multimediale beelden en priester Luk Brutin bracht zijn boodschap over in het West-Vlaams dialect. Na de viering werd er een receptie gehouden in de Sint- Aldegondiskerk. ‘s Avonds was er een plechtige multimediale hulde waarin de relieken op de tonen van doedelzakmuziek in de kerktoren werden gehesen.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier