Uniek samenwerkingsproject tussen fotoclub Westhoek en Duin en Polder uit Diksmuide

16/10/16 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:06

Duin en Polder is een kleinschalige organisatie uit Diksmuide die volwassen mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt in het werken, wonen en vrije tijd.

Uniek samenwerkingsproject tussen fotoclub Westhoek en Duin en Polder uit Diksmuide

Bewoners en deelnemende kunstenaars van Duin en Polder kwamen met hun begeleidster Astrid Sioen op vrijdagnamiddag hun werk bewonderen. © JTV

In het kader van het OUTREACHPROJECT en de 13de editie van Buren bij Kunstenaars werd een uniek project op poten gezet. De leden van de fotoclub fotografeerden een vijftiental volwassenen met een verstandelijke beperking in Westoria in Diksmuide met een eigen gemaakt kunstwerk. Onder het thema 'Van vindmateriaal tot kunstige ontwerpen' werd er een aantal objecten en creaties gemaakt die samen met de maker van het werk op foto werden gezet.

Vijf regionale kunstenaars ondersteunden de groep bij het maken van hun creatie. Deze foto's werden afgedrukt op linnen doek en maken deel uit van een groter kunstproject dat in dienstencentrum De Zonnebloem in Veurne in het kader van Buren bij Kunstenaars wordt tentoongesteld. De foto's hangen bij het ontwerp, beeld of creatie die gemaakt werden in Diksmuide en konden vrijdag bij het bezoek van de bewoners van Duin en Polder op heel wat bijval genieten.

De Open Atelierdagen zijn een kunstige ontmoeting waar een vijftiental kunstenaars aan deelnemen. Je kan er enkele kunstenaars aan het werk zien, ook zijn er allerlei workshops waar men creatief kan bezig zijn. De tentoonstelling is in het weekend van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 16 oktober te bezoeken. Zaterdag en zondag van 10 uur tot 18 uur. De organisatie is een samenwerkingsproject van Buren bij Kunstenaars, Duin en Polder, fotoclub Westhoek-Veurne en vzw Metgezel.

(JTV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!