Uittredende schepen Ann Degroote wordt voorzitter De Leie

Redactie KW

In opvolging van wijlen Philippe Dejan wordt Ann Degroote (42) de nieuwe voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij De Leie uit Wervik.

Momenteel is ze nog tot eind deze maand schepen. Vanaf januari wordt Ann Degroote dan voorzitter van de gemeenteraad. Die functie wordt nu vervuld door Philippe Deleu (N-VA) die vanaf januari schepen wordt in de plaats van Ann Degroote.

De sociale huisvestingsmaatschappij De Leie heeft een patrimonium van 1.300 huurwoningen verspreid in Avelgem, Outrijve, Bossuit, Kooigem, Wijtschate, Mesen, Wervik, Geluwe en Kruiseke. Na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 kwam het binnen de nieuwe coalitie van SP.A-N-VA-Open Vld tot een overeenkomst dat de liberalen het voorzitterschap van de sociale huisvestingsmaatschappij De Leie kregen. Hiervoor werd Philippe Dejan aangeduid. In oktober overleed hij helaas en moest Open Vld op zoek naar een opvolger.

De keuze viel dus op Ann Degroote uit Geluwe. Ze is de dochter van eregemeenteraadslid Willy Degroote. Ann is getrouwd met Filip Broucke, afkomstig uit Wervik. Beiden leiden het transportbedrijf Luxetrans. Op de gemeenteraad dinsdagavond werd Ann Degroote verkozen als nieuwe bestuurder van De Leie.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier