Uitkijktoren op de Hoge Blekker in Koksijde krijgt vorm

Een 3D-beeld van de uitkijktoren. © Repro EDK
Redactie KW

De realisatie van de uitkijktoren op de Hoge Blekker in Koksijde komt weer een stapje dichterbij. Na een wedstrijd, waarbij om en bij de 70 ontwerpers zich kandidaat stelden om een ontwerp te mogen maken, heeft de jury uiteindelijk gekozen uit drie projecten. De uitkijktoren van NEXT Architects uit Amsterdam kwam als winnaar uit de bus.

Tijdens een fotomoment op de Hoge Blekker werd een korte toelichting gegeven over ‘Horizon 2025’. Gedeputeerde Guido Decorte: “Horizon 2025 beoogt de realisatie van een netwerk van landschapsobservatiepunten in de vorm van een uitkijktoren. De provincie en Westtoer ondersteunen de nieuwe uitkijktoren aan de Hoge Blekker met 225.000 euro. Het gemeentelijk aandeel is eveneens 225.000 euro, waardoor het totaal budget 450.000 euro bedraagt. Deze locatie is een unieke plek binnen de provincie, namelijk de hoogste duin aan de kust. Het uitzicht is dan ook weids en uniek.”

Marijn Schenk, architect van het winnend ontwerp, gedeputeerde en voorzitter Westtoer Franky De Block, eerste gedeputeerde Guido Decorte, burgemeester Marc Vanden Bussche en Frank Miebach, ingenieur van Miebach en gespecialiseerd in houtbouw.
Marijn Schenk, architect van het winnend ontwerp, gedeputeerde en voorzitter Westtoer Franky De Block, eerste gedeputeerde Guido Decorte, burgemeester Marc Vanden Bussche en Frank Miebach, ingenieur van Miebach en gespecialiseerd in houtbouw.© EDK

Met dit nieuw initiatief willen de provincie West-Vlaanderen en Westtoer een bijzonder impuls geven aan de toeristische sector. Landschapsbeleving betekent absoluut een meerwaarde in het toeristisch aanbod”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Burgemeester Marc Vanden Bussche is dan ook fier dat dit project kan gerealiseerd worden. “Je hebt de Eiffeltoren in Parijs en je hebt de Hoge Blekkertoren in Koksijde. Dat wordt ook een icoon en een baken voor onze gemeente, zowel voor de inwoners als voor de toeristen.”

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier