Uitgeweken Kortemarkenaar runt strandbar op Aruba

04/08/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 03/08/17 om 13:36

Uitgeweken Kortemarkenaar Peter Decorte (35) runt sinds kort een sfeervolle bar op het strand van het Caribische eiland Aruba, dat deel uitmaakt van de Nederlandse Antillen. "Een regelrechte droomjob", lacht hij. "Maar het werk valt niet te onderschatten. En aangezien er nog geen elektriciteit is, behelp ik mij voorlopig met koelboxen."

Wie een mondje West-Vlaams wil spreken op het strand van Aruba moet in de Tortuga Beach Bar zijn. Uitgeweken Kortemarkenaar Peter Decorte heeft er sinds kort zijn vaste stek achter de toog. Hij runt de kleine, afgelegen bar volledig alleen en krijgt hoofdzakelijk kitesurfers over de vloer. "De bar is eigendom van de zaakvoerder van de lokale kitesurfschool", steekt Peter van wal. "Ik leerde hem kennen door zelf te kitesurfen en hij zocht iemand om deze bar te runnen. Ik woon hier vlakbij, dus lang getwijfeld heb ik niet. Dit is echt een droomjob, al valt het werk niet te onderschatten. Ik ben 's ochtends vroeg uit de veren om inkopen te doen en de bar schoon te maken en 's avonds kan het al eens laat worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!