UItbreidingswerken brandweerkazerne van start in Lo

De uitbreidingswerken aan de brandweerkazerne in Lo zijn gestart. Op de foto zien we v.l.n.r. Kristof Carette (ingenieur van Bouw en Renovatie), architect Peter Seys, kapitein brandweer Lo-Reninge Charles Hessel en burgemeester Lode Morlion. © KVCL
Redactie KW

De werken voor de uitbreiding van de brandweerkazerne in Lo zijn gestart. Door de fusie van de brandweerposten van Lo en Reninge was er plaats tekort.

“De brandweer Lo-Reninge telt vandaag een 45-tal manschappen”, zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Tot voor de eenmaking waren die verspreid over twee locaties. Nu zijn alle brandweermannen gehuisvest in één kazerne in Lo en daar was plaats tekort.” Er wordt voorzien in extra ruimte voor de kleedkamers, een bergruimte om natte kledij te laten drogen, een persluchtlokaal en een extra bergruimte voor klein materiaal.

Professionaliseren

“Er worden ook douches voor mannelijke en vrouwelijke brandweerlieden geïnstalleerd en het kantoor van de korpscommandant wordt geoptimaliseerd”, vult de burgemeester aan. “Op die manier zal de post Lo-Reninge zich verder kunnen professionaliseren voor wat betreft hun taken in het kader van de veiligheid in onze gemeente en daarbuiten. “We zullen ook samen met de jeugddienst onderzoeken op welke manier we de gevels van het arsenaal functioneel en aantrekkelijker kunnen maken met bijvoorbeeld een klimmuur, groen of speelse elementen.”

Schuttersvereniging

De bouw omvat ook een kantine voor schuttersgilde Willem Tell Lo. Van begin april tot eind september komen de schutters elke vrijdagavond samen voor hun wekelijkse schieting op het polyvalent sportterrein achter de brandweerkazerne. “Daarnaast zijn er ook heel wat grote schietingen”, weet burgemeester Morlion. “Met deze kantine zal de schuttersvereniging op een degelijke manier hun favoriete sport kunnen beoefenen. Ook heel wat jeugd neemt ondertussen deel aan hun activiteiten.” De werken zullen normaal afgerond zijn tegen het bouwverlof. In het budget is hiervoor 300.000 euro voorzien, inclusief de kosten voor de architect en btw.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier