Uitbreiding sporthal Houthulst start in 2017

Redactie KW

De uitbreiding van de sporthal in Houthulst gebeurt in 2017 en moet klaar zijn tegen 2018. Dat is de timing die schepen van Sport Erik Verbeure (CD&V) meedeelde op de gemeenteraad van dinsdagavond.

De gemeenteraad keurde dinsdagavond de lastvoorwaarden en gunningswijze goed voor het aanstellen voor een ontwerper voor de uitbreiding van de sporthal. “Dit is een van onze voornaamste beleidsdoelstellingen voor deze legislatuur”, legde schepen van Sport Erik Verbeure uit. “Ontwerpers moeten zich inschrijven tegen 22 juli. De deadline voor het aanbestedingsdossier die de ontwerper moet opstellen is 1 oktober. 2017 wordt dan het uitvoeringsjaar, zodat de nieuwe en uitgebreide sporthal in 2018 in gebruik kan genomen worden.”

Filip Vanhevel (N-VA) vroeg waar de uitbreiding van de sporthal zal gebeuren. “We vragen aan de eventuele ontwerper om te kijken of de uitbreiding mogelijk is tussen de parking en de bestaande sporthal“, antwoordde Erik Verbeure. “Dit zou ons in staat stellen om gebruik te kunnen maken van bestaande voorzieningen zoals sanitair en kleedkamers. Het ontwerp moet uiteindelijk uitmaken of dat zinvol is.”

Vanhevel had ook horen zeggen dat de muziekmaatschappij van Houthulst een plekje zou krijgen in de uitgebreide sporthal. “Dat is een optie, maar uit het ontwerp en de kostenraming zal moeten blijken of dat uitvoerbaar is”, repliceerde de schepen van Sport.

Filip Vanhevel vroeg zich ook af of de judoclub en turnclub wel vragende partij zijn voor de uitbreiding die het gemeentebestuur voor ogen heeft. “Ik heb de indruk dat jullie koppig jullie plannen doordrijven om tegen 2018 met iets te kunnen pronken en dat terwijl de clubs geen vragende partij zijn voor deze uitbreiding die jullie gepland hebben”, aldus Vanhevel. “Zo heeft de turnclub een zaal van 14 meter op 14 meter nodig om aan competitieturnen te kunnen doen, maar stellen jullie voor om een zaal van 12 meter op 12 meter te bouwen.”

“Competitieturnen en het grote turnfeest van de turnclub kunnen nog steeds doorgaan in de grote zaal”, antwoordde schepen Erik Verbeure. “De judoclub is een groeiende club die content is in haar dojo. Momenteel is een nieuwe zaal voor hen niet zo aan de orde, maar hun bestaande accommodatie zou kunnen ontlast worden bij een uitbreiding van de sporthal. Beide clubs hebben een heel degelijke structuur en wij geloven erin. Vandaar dat we hen dan ook willen steunen. Dat heeft niets te maken met de verkiezingen van 2018. Iedere maand die we wachten is alweer een maand verloren.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier