Uitbaters bekend Brugs volkscafé zetten er een punt achter

Bernard De Muynck en Claudine De Vuyst staan al veertig jaar achter de toog van De Vismijn. © svv
Redactie KW

Op zaterdag 28 oktober bouwen Bernard De Muynck en zijn echtgenote Claudine De Vuyst vanaf 19 uur een feestje in De Vismijn. Veertig jaar lang al bedienen ze hun klanten in één van Brugges laatste volkscafés. Tegelijk kondigt dit echtpaar zijn afscheid aan. Op zondag 30 juni 2018 houden ze ermee op.

Bernard De Muynck (68) en Claudine De Vuyst (61) leerden elkaar kennen in… De Vismijn, gelegen aan de Ezelstraat 153 in Brugge. De liefdesvonken sprongen over en ze stapten in het huwelijksbootje op 29 april 1977. Net geen halfjaar later besloten ze om het volkscafé over te nemen.

“Zeker tijdens de beginjaren hebben we nog de glorieperiode van de volkscafés meegemaakt“, zegt Bernard De Muynck “Van ‘s morgens tot ‘s nachts draaiden we op volle toeren. Intussen is er veel veranderd: er is een beetje crisis, maar er zijn ook tal van wettelijke bepalingen en regels waardoor het moeilijker geworden is om een café uit te baten. Vooral het rookverbod heeft veel schade toegebracht aan het caféleven. Hier specifiek zitten we ook met een ouder clientèle dat dreigt uit te sterven. Sommigen onder hen komen bij slecht weer ook niet buiten.”

Toch blikt het koppel met veel plezier terug op veertig jaar caféleven. Volgend jaar is het contract met Inbev aan vernieuwing toe en een verlenging met negen jaar ziet dit koppel niet zitten. Daarom komt er voor hen op zondag 30 juni 2018 een einde aan de uitbating van De Vismijn.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier