Uitbater nachtclub in Knokke opnieuw veroordeeld voor nachtlawaai

Redactie KW

De uitbater van nachtclub Chagall’s op het Canadasquare in Knokke is maandagochtend in de Brugse rechtbank voor de derde keer op korte tijd veroordeeld voor nachtlawaai.

Opvallend, want zijn vorige veroordeling voor exact dezelfde feiten dateert nog maar eind mei van dit jaar. Eerder werd hij in 2014 al veroordeeld voor dezelfde feiten.

Ben Deckers, de bovenbuur van het nachtcafé, verhuisde ruim twee jaar geleden definitief naar het appartement boven het café, nadat hij het appartement eerder jarenlang gebruikte als buitenverblijf. Sinds die verhuizing ondervond hij naar eigen zeggen constant hinder. Volgens de man worden er in zijn appartement metingen gedaan tot ruim 55 decibel, waar dat wettelijk maximum 28 decibel mag zijn.

In mei werd de cafébaas nog veroordeeld tot het betalen van ruim 2.000 euro schadevergoeding aan zijn bovenbuur. Nu vroeg de bovenbuur opnieuw een gelijkaardig bedrag, maar daar ging de rechter niet op in. Hij kende de bovenbuur een provisionele schadevergoeding toe van 1 euro. Volgens de advocaat van de cafébaas zijn er de laatste maanden al grote inspanningen gedaan om het lawaai te beperken en werd een begrenzer geplaatst op de geluidsinstallatie. De milieudienst van Knokke-Heist zou ondertussen ook bezig zijn met de zaak.

“Ik hoop echt dat er nu eindelijk een definitieve oplossing komt. Het lawaai is echt een aanslag op mijn gezondheid en sociaal leven“, zucht Ben Deckers. “Ik heb ondertussen met de milieudienst samengezeten en ik heb wel de indruk dat zij mijn probleem begrijpen.”

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier