Two Raiders Run kent doorstart dankzij Kiwanis

© (Foto LV)
Redactie KW

De Two Raiders Run voor volwassenen met een beperking kende zaterdag een doorstart. Nadat de organisatoren wegens onvoldoende medewerkers na 28 jaar de handdoek gooiden, nam serviceclub Kiwanis Wervik Tabaksstreek de organisatie over. Met motorfietsen, zijspannen, oldtimers en vrachtwagens ging het dit keer richting Zilveren Spoor (Moorsele). Start en aankomst bleven op het stadsdomein Oosthove

Voor de uittredende voorzitter Jean-Luc Masureel en zijn echtgenote was het emotioneel. “Het was een mooie dag. Ik had nooit gedacht dat er een organisatie dit evenement verder zou zetten”, zegt Jean-Luc. “Zonder Kiwanis was het gedaan. Ik heb er alle vertrouwen in. Ze gaan dat goed doen. Voor ons kwam het te lastig.”

Serviceclub Kiwanis Wervik Tabaksstreek telt ruim dertig leden en in shifts hielpen ze allemaal mee. “Het verliep allemaal perfect”, aldus Helmut Serlet van Kiwanis. “De uittredende voorzitter hielp mee aan de voorbereiding. We hadden in totaal zeven vergaderingen.”

“Pas twee maanden geleden namen we de beslissing dit over te nemen. Het moest gaan. Vandaar dat we dezelfde route van acht jaar geleden namen. Niet alle instellingen van vorig jaar waren hier omdat ze een nieuwe editie niet hadden ingekaderd. Ondertussen legden we al de datum voor volgend jaar vast: zaterdag 25 mei.”

(EDB – Foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier