Twintigste fietshappening wordt ook de laatste in Sint-Eloois-Vijve

Tevreden gezichten bij Katrien Thys en Georgy Vanhoucke van Somival, toen ze een cheque van 2.500 euro kregen van de organisatoren van de fietshappening. © IVD
Redactie KW

Tevreden gezichten bij Katrien Thys en Georgy Vanhoucke van Somival, toen ze een cheque van 2.500 euro kregen van de organisatoren van de fietshappening.

Daarmee werd de negentiende editie meteen definitief afgesloten. In gedachten zijn de organisatoren al bij den twintigste editie. Dat wordt meteen de laatste, want ze willen afscheidnemen in schoonheid. Twintig jaar geleden werd de fietshappening voor het eerst georganiseerd als steun voor het hartpatiëntje Glenna De Cabooter. Verschillende jaren werd er gefietst onder de naam “Hartekamp” en de opbrengst ging telkens naar het UZ in Gent.

De jongste jaren fietste men “Met een hart voor Somival”. Elk jaar komen er meer dan 600 fietsers af op deze organisatie, maar de concurrentie wordt groter. Zo waren er dit jaar tijdens het eerste weekend van juni drie fietstochten in Waregem en een in Wakken. De organisatoren willen nu nog eens al hun energie in de twintigste editie steken, maar voor Sint-Eloois-Vijve is het jammer dat een dergelijke organisatie, die een begrip geworden was, zal verdwijnen.

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier