Twintiger uit Poperinge veroordeeld voor dood van twee vrienden bij ongeval

26/09/16 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:14

Een 21-jarige man uit Poperinge werd maandag door de politierechter in Ieper veroordeeld voor een dodelijk ongeval waarbij twee van zijn vrienden om het leven kwamen. De twintiger kreeg zes maanden met uitstel, een geldboete en een rijverbod van zes maanden.

Twintiger uit Poperinge veroordeeld voor dood van twee vrienden bij ongeval

De jonge Poperingenaar reed eind november vorig jaar na een fuif enkele vrienden naar huis. In de vroege ochtend liep het echter goed fout op de N8 in Vleteren. De automobilist knalde er tegen een boom. Twee van zijn vrienden lieten daarbij het leven, een derde passagier raakte zwaargewond. De bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Het bleek dat de man niet had gedronken en ook niet te snel reed, maar wel in slaap was gevallen. Hij moest zich voor de Ieperse politierechter verantwoorden voor het ongeval. Zijn raadsman vroeg de opschorting van straf. "We betwisten onze verantwoordelijkheid niet, maar mijn cliënt is in slaap gevallen, iets wat iedereen kan overkomen", klonk het bij de verdediging.

De rechtbank kon echter niet ingaan op de vraag tot opschorting. Volgens de rechter staat dat niet in verhouding met bijvoorbeeld boetes die worden uitgesproken voor overdreven snelheid of voor door het rode licht rijden. De rechter veroordeelde de twintiger tot zes maanden cel met uitstel, een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van zes maanden.

(CMW - Foto a-JT)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!