Twintig jaar country- en linedancen met The Whartons in Staden

© (Foto JCR)
Redactie KW

Country- en linedanceclub The Whartons mag dit jaar 20 kaarsen uitblazen. Die verjaardag wordt op zaterdag 9 juni gevierd met een eetfestijn met optreden van de countryband Bandana.

The Whartons werden twintig jaar geleden opgericht onder impuls van Sigrid Radecki en Jozef Degrave. “Zij kwamen in contact met country- en linedansen en startten na een tijdje The Wharton Free Line Dancers op”, weet bestuurslid-danslerares Brigitte De Wulf.

Die naam werd lange tijd behouden, maar werd een tijdje geleden veranderd naar het eenvoudigere ‘The Whartons’. Sigrid en Jozef maken samen met voorzitter-marshall Willy Dumortier, Brigitte De Wulf, Marianne Schelfhout en Paula Delva nog steeds deel uit van het bestuur. De club was eerst in Houthulst gevestigd en verhuisde daarna naar café Taboe in Staden. Nadien ging het richting Langemark-Madonna en naar café Klokke Roeland in Westrozebeke. Sedert zo’n zes à zeven jaar hebben The Warthons hun vaste stek in de zaal van het Stadense café De Pauw in de Diksmuidestraat.

Speelse manier

“In die zaal vinden iedere dinsdagavond van 19.30 uur tot 22 uur de lessen plaats”, vertelt Brigitte De Wulf. “Iedereen, van jong tot oud, is er welkom”, pikt assistent-danslerares Marianne Schelfhout in. “Tijdens onze lessen gaat het er overigens vrij soepel aan toe”, gaat Brigitte verder. “We leren de diverse dansen op een speelse manier aan en brengen zeker ook het nodige geduld op. We herhalen net zo lang tot de dans in ieders benen zit.”

The Whartons treden overigens ook regelmatig op. “We treden op waar ze ons vragen”, vertelt Marianne Schelfhout. “Dat varieert van optredens op kermissen, tot rusthuisoptredens en countryweekends.”

The Whartons vieren hun 20ste verjaardag met een maaltijd en optreden. “We serveren warme beenhesp met frietjes en warme groenten”, aldus danslerares Brigitte. “Er staat ook een optreden van de Belgische countryband Bandana gepland. Zij brengen een set van driemaal één uur.”

Verjaardagsfeest

Het 20ste verjaardagsfeest van The Whartons vindt op zaterdag 9 juni om 18.30 uur plaats in gemeenschapscentrum De Nestel in de Vijfwegenstraat 17 in Westrozebeke. Het optreden van Bandana start om 20 uur. Kaarten kosten 18 euro en kunnen gereserveerd worden bij Brigitte De Wulf (0479 26 66 01). Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 10 euro. Wie enkel het optreden wil meemaken, betaalt 8 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar wonen het optreden gratis bij. Wie zich wil aansluiten bij The Whartons kan vrijblijvend elke dinsdag vanaf 19.30 uur een kijkje komen nemen in de zaal achter café De Pauw in de Diksmuidestraat 147 in Staden. Het lidgeld bedraagt 10 euro voor een volledig jaar. De eerste dans wordt gratis aangeleerd. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier