Twintig finalistes Miss Elegantie bekend

De finalistes van Miss Elegantie werden zondagmiddag bekend gemaakt. © MVDP
Redactie KW

Zondagmiddag besliste de jury op het gemeentehuis van De Panne welke twintig jongedames mee mogen dingen naar de titel van Miss Elegantie. De verkiezing zelf vindt plaats op 12 augustus.

Vanuit alle hoeken van het land hadden er zich 49 kandidates ingeschreven die vonden dat zij wel eens de nieuwe Miss Elegantie kunnen worden. Zondagvoormiddag hielden 24 zenuwachtige potentiële missen zich klaar om zich voor te stellen aan de 7-koppige jury, bestaande uit burgemeester Ann Vanheste, schepen van toerisme Bram Degrieck, hoofd van de dienst Toerisme Kurt Van Hoeck, Jacqueline Clauw, voorzitter Nationaal Comité Miss België Darline Devos, Miss België 2017 Romanie Schotte en Sabine Van der Maelen.

Nadat de kandidaten zich kort hadden geïntroduceerd, werden ze door elk jurylid op de rooster gelegd. Ze moesten enkele klassieke vragen beantwoorden zoals op welke manier ze De Panne zouden promoten als nieuwe ambassadrice van de kustgemeente, waarom ze zichzelf een geschikte Miss Elegantie vonden, waarmee ze zich bezighielden in hun vrije tijd en of ze een misstitel wel konden combineren met hun studies. Hoewel er ook een defilé in bikini aan te pas kwam, baseerde de jury hun oordeel niet enkel op het uiterlijk van de meisjes. Uitstraling, manier van communiceren en de kennis van het Nederlands werden mee in rekening genomen.

Twee meisjes uit de regio

Naomi Butstraen (21) uit Koksijde en Aloysi Desnouck (18) uit Adinkerke zetten in elk geval alles op alles om het kroontje in de wacht te slepen. Ze zijn bovendien goede vriendinnen en hebben zich ook ingeschreven voor Miss Belgium en hopen dat ze worden geselecteerd bij de verkiezing Miss West-Vlaanderen. “We staan vandaag voor het eerst voor de jury” zegt Naomi. “De preselectie is gebeurd op basis van een formulier dat we hebben ingestuurd en twee foto’s. Voor de close-upfoto heb ik gewoon een foto van mezelf genomen op een terrasje, ik heb helemaal niks speciaals uitgezocht.”

Naomi Butstraen en Aloysi Desnouck strijden mee om het Miss Elegantie-kroontje.
Naomi Butstraen en Aloysi Desnouck strijden mee om het Miss Elegantie-kroontje.© MVDP

Naomi, die als zorgkundige werkt bij woonzorgcentrum Dunecluze in Koksijde, houdt van dansen en figureren in series en films. Ze blijft vooral met beide voeten op de grond. “Als miss mag je niet te mager zijn, moet je sociaal en vriendelijk zijn.” Aloysi studeert administratie en boekhouding en is altijd een echte sportfreak geweest: “Ik was tot 1,5 jaar geleden lid van de keurgroep Zeestern van Immaculata De Panne en deed mee aan alle competitiewedstrijden. Dat heeft me gesterkt, en daar heb ik geleerd wat discipline is. Dat komt me nu zeker van pas“, lacht ze.

(MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier